#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Webináře a jak na ně?


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 93, 2021, č. 2, s. 28

V současné společensky složité situaci bez možnosti prezenč­ního setkávání jsou webináře jednou z několika mála možností vzdělávání. Oddělení vzdělávání ČLnK se proto snaží zajistit jejich odpovídající množství a pestrou nabídku témat. Ke každému z webinářů je kromě živé on-line premiéry k dispozici po několika dnech také off-line záznam.

Na webinář i záznam je nejprve nutné se přihlásit. Seznam všech aktuálně dostupných témat je k dispozici na webových stránkách www.lekarnici.cz pod záložkou Vzdělávání – ­Webináře.

Pro přihlášení je potřeba, stejně jako u ostatních akcí ČLnK, otevřít „detail“ akce a následně kliknout na ikonu „Přihláška na kurz“. Nejprve budete vyzváni ke kontrole svých osobních a kontaktních údajů v evidenci a po jejich odsouhlasení je možné dokončit přihlášení. Proběhne-li úspěšně, do e-mailu obratem obdržíte potvrzující zprávu. Webináře jsou zdarma, platební údaje nečekejte.

Datum uvedené v přehledu dostupných akcí znamená v případě webináře datum konání on-line přenosu, v případě záznamu je to datum, kdy se on-line přenos uskutečnil. Tím se nenechte zmást, jednoduše je možné se přihlásit na všechny webináře a záznamy, které jsou uvedeny v nabídce na webu. On-line webináře mají omezenou kapacitu 350 účastníků (v případě naplnění se již není možné přihlásit), záznamy mají kapacitu neomezenou a je možné se přihlásit vždy.

V obou případech obdrží přihlášený účastník e-mailem odkaz na webinář a odkaz na kontrolní test. V případě on-line ­webináře přijde e-mail zpravidla den před konáním webináře (nebo výjimečně nejpozději v den konání), v případě záznamu webináře obratem.

Pro přehrání webináře stačí kliknout na odkaz v e-mailu, je ale potřeba použít například prohlížeč Google Chrome nebo Mozilla Firefox. V Internet Explorer webináře nefungují. A pak již stačí jen sledovat vysílání. V případě on-line webináře je možné pokládat přednášejícímu dotazy prostřednictvím chatu. On-line webináře i jejich záznamy je možné přehrávat také na tabletech nebo v mobilních telefonech.

Pro získání bodů do celoživotního vzdělávání je nezbytné zodpovědět správně otázky z kontrolního testu. Odkaz na test obdrží každý účastník e-mailem společně s dalšími informacemi k webináři. Test obsahuje 15–20 otázek s jedinou správnou odpovědí, je potřeba dosáhnout 70 % úspěšnosti a je možné jej opakovat celkem 3x. Body jsou pak připsány nejpozději do konce měsíce následujícího po úspěšném vyplnění testu.

Každý účastník on-line webináře obdrží také odkaz na záznam daného webináře automaticky po jeho zveřejnění. Ostatní zájemci se na záznam musí nejdříve přihlásit.

Pro následující měsíce jsou připraveny dva cykly webinářů. ­Cyklus s tematikou veterinární farmacie bude přednášet ­kolegyně MVDr. Mgr. Kateřina Návojová Horáčková, cyklus s tematikou adherence pacienta k terapii připravují různí autoři pod odbornou garancí PharmDr. Kateřiny Malé, Ph.D. z Katedry sociální a klinické farmacie Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové. Další čtyři desítky webinářů jsou k dispozici formou záznamů.

Účast na webináři není po technické stránce nijak náročná a hravě ji zvládne každý běžný uživatel počítače, což je z pod­staty výkonu zaměstnání každý praktikující lékárník. Ještě podrobnější návod přesahující možnosti tohoto článku je k dispozici na webu na stránce s nabídkou webinářů.

Tak neváhejte a pojďte si z bohaté nabídky nějaký vybrat a vyzkoušet!

PharmDr. David Ovčaří

Pracovní skupina pro celoživotní vzdělávání


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 2

2021 Číslo 2
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Důležitost adherence při depresivním onemocnění
nový kurz
Autoři: MUDr. Eliška Bartečková, Ph.D.

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková, Ph.D.

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#